söndag 2 oktober 2011

Nytt försök

Denna Söndagen hann jag mej även på att göra ett nytt försök med dessa havreformar med chokladkräm.
Förra gången jag försökte mej på de hela så slutade det med att alltihopa åkte i soporna då smeten VÄLLDE ur formarna i ugnen.

Denna gången gick det bra mycket bättre :-)

Dessa gjorde jag glutenfria då jag har en dotter som är glutenintolereant. Så resultatet blev nog aningens smuligare än om jag hade bakat med vanligt vetemjöl. Kommer här nedan i receptet ange både mjölmängd och mix mängd OM man vill baka dom glutenfria :-)

Till ca 70 kakor behövs:

200 gr Smör
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl strösocker
1 ägg
2 ½ dl vetemjöl (eller mix OM man ska ha det glutenfritt ,tillsätt även 1 msk fiberhusk med mixen)
2 tsk bakpulver

Chokladsmet:

125gr smör
1½dl socker
1msk kakao
4msk grädde
3/4msk vetemjöl ( maizena eller liknande vid glutenfritt)
75gr hackad mandel


Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.Häll det sedan över havregrynen.
Vispa sockeret och ägget pösigt.
Blanda vetemjölet med bakpulver ELLER mixen med bakpulver och fiberhusk.
Blanda sedan ihop alltihopa försiktigt.

Ställ ut småbrödsformar på plåtar. Klicka sedan ner ca 1 tsk av smeten i varje form.
(Lägg inte i mer smet för då råkar ni ut för samma öde som jag gjorde vid mitt första försök)

Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade för att de ska in i ugnen en sväng till.

Blanda ner alla ingredienser till chokladkrämen i en kastrull och låt de puttra i ca 7 minuer.
Häll sedan i de hackade mandlarna.
Klicka på lite chokladkräm på varje kaka och ställ sedan in kakorna i ugnen igen i ca 1-2 minuter.


Smaska PÅ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar