söndag 2 oktober 2011

MarängTajm

Har sett dessa maränger lite här och där och slagits av dess skönhet. Jag tycker dom är väldigt vackra OCH det är bara därför som jag gjort dessa idag. För jag är annars inte så speciellt förtjust i just maränger.

Jag blandade hälften av smeten med karamellfärg och pepparmint och resten av halvan med smält choklad. Mina favvosar färgmässigt sätt är såklart pepparmintsmodellen :-)

Här kommer receptet om ni är sugna på att göra dessa själva ,antigen för att titta på eller att äta.



Katalanska maränger ca 20 st.

7 äggvitor
5, 1/4 dl strösocker
Saften från en halv citron

Pepparmint och rödkaramellfärg
Choklad av den sorten man gillar ( 50gr till halva smeten)

Sätt ugnen på 10 grader.
Blanda äggvitor med saften från en halv citron och strösocker i en rostfribunke.
Sätt bunken i kokande vattenbad och rör till sockerkristallerna löst upp sej. Detta sker vid ca 60-65 grader.
Ta då bort bunken från vattenbadet och sätt igång att vispa med elvisp tills smeten kallnat.

Vill du nu ha chokladmaränger så tillsätter du smält choklad.
Och vill du ha polkamaränger så tillsätter du några droppar karamellfärg och nåra droppar pepparmintarom.

Klicka sedan ut marängerna med hjälp av skedar på ett en plåt med bakplåtspapper.


Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timma.Dessa maränger ska vara lite sega i mitten.

1 kommentar: