fredag 7 oktober 2011

Mera äpplen ändå

Jag har ju förvana att surfa runt bland matbloggar/bloggar och snappa upp recept på godsaker.
Dessa muffins fann jag på Hannah Graaf´s blogg och jag tyckte det verkade fint med detta smuliga på toppen så jag satte fart och tillverka dessa och blev riktigt nöjd med utseendet på dom .
Och smaken va det inget fel på heller ;-)

 HÄR kommer receptet om ni blir sugna på att pröva.

Äppel och kanelmuffins med crumble.
100 gr smör
2 ägg
1.5dl strösocker
1tsk vaniljsocker
2dl mjölk
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1nypa salt

Fyllning
3stora äpplen
1msk smör
2msk socker
2tsk kanel

Smuldeg
75gr kallt smör
2dl havregryn
1dl vetemjöl
1dl socker

Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du gör stora muffins och 200 grader varmluft om du vill göra små muffins.

Vispa sedan ägg,strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör och mjölk.
Blanda ihop vetemjöl,salt och bakpulver,rör sedan ner det i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Skär äpplen i klyftor och bryn dom i smöret,kanelen och sockret.Låt svalna!
Blanda sedan äpplena med muffinssmeten och fördela smeten i formar men inte mer än 2/3 smet i varje form.
Gör sedan smuldegen.
Nyp ihop smöret med havregryn,vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö sen lite av smuldegen på toppen av varje muffins.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins och i ca 12-15 minuter om du gör mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar